Min vision og baggrunden for Digital skole

af Ida Ohlendorff:

Læreruddannet, læringskonsulent, stifter og ejer af Digital skole

Der er en grund til at flere og flere vælger hjemmeskoling, unschooling og alternative skoleformer! Eller rettere: Der er mange grunde!

Men det kan med lidt god vilje koges ned til, at den traditionelle skole og det omkringliggende system ikke favner bredt nok til alle de mange særlige omstændigheder, der er på spil hos børn og deres familier.

Omstændighederne er vidt forskellige: Der sidder børn med skolevægring og social angst - med og uden diagnoser, som er forsøgt puttet ned i en kasse de ikke passede i. Der sidder forældre, som hverken er blevet mødt eller lyttet til af lærere, skoleledelse og diverse kommunale instanser og føler sig gjort forkert ved hovedparten af deres kommunikation med disse.

Hårene rejser sig på mig, både som lærer og som borger i et samfund, hvor man kan skræddersy alting til sine behov. På nettet kan enhver vare tilpasses i form, farve, pris, indhold og der gives sågar en forhåndsvisning af produktet inden man godkender og bestiller. Men ikke hvad angår ens børns skolegang og dermed deres fremtid, som da er noget vigtigere end tilpassede møbler, skuffefronter, personlige bøger og unik tryk på T-shirts, krus og alverdens andre genstande!

For at du ikke skal tygge dig gennem en hel roman, arbejder jeg på at lave en video herunder, hvor jeg prøver at uddybe, hvad det er jeg ønsker at gøre op med, og hvordan jeg håber vi sammen kan få det til at lykkes, så mine, dine og vores børn kan få de bedst mulige forudsætninger for at gå en skøn fremtid i møde!